Заборављене посластице пуне здравља

У модерном свету, у ком журите од куће на посао, па онда опет са посла кући, успеле су да се забораве неке старе вредности које су пак успеле да сачувају наше баке. У њиховој кухињи још увек можете пробати најукуснија јела, у њиховој кухињи још увек се можете хранити здраво.

Сајам шљива је основан 2006. године и до данас је задржао дан исти циљ – да чува нашу традицију, чува нашу шљиву.

Тако је и пласирао своја четири производа: пекмез од шљива, шљивин колач, карабан и шљивовицу. Сви ови производи су настали у кућама српских домаћина у селима око Осечине. Сви они су направљени по традиционалној рецептури и симболи су здраве хране.

Ексклузивни специјалитет сајма је карабан, који се прави од сувих шљива, ораха и меда. Старији Осечани ће вам у шали рећи да онима који га редовно користе дружење са женама постаје слађе. Карабан је хранљив и лековит, тако да подстиче ваш имунитет.

У шљиву се полаже нада као нашем будућем брендираном производу. Зато на Сајму шљива посетиоци могу пробати све производе од шљива, а издвајамо топле суве шљиве које ће директно из сушаре бити послужене свим гостима.

Шљива је пуна хранљивих материја. Ризнице је здравља и као таква може знатно унапредити здравље. Уз завидну количину витамина Ц, шљиве су добар извор витамина Б1, Б2, Б6, бета каротена, витамина Е, калијума и прехрамбених влакана.

Суве шљиве задрже све вредне витамине и минерале током процеса сушења, те представљају вредан извор енергије у „малом паковању“.

Дакле, шљива је извор здравља, а од 30. до 01. септембра можете пробате све производе од шљиве на Сајму шљива у Осечини.

Сличне информације:

ЈОШ ИНФОРМАЦИЈА