Zaboravljene poslastice pune zdravlja

U modernom svetu, u kom žurite od kuće na posao, pa onda opet sa posla kući, uspele su da se zaborave neke stare vrednosti koje su pak uspele da sačuvaju naše bake. U njihovoj kuhinji još uvek možete probati najukusnija jela, u njihovoj kuhinji još uvek se možete hraniti zdravo.

Sajam šljiva je osnovan 2006. godine i do danas je zadržao dan isti cilj – da čuva našu tradiciju, čuva našu šljivu.

Tako je i plasirao svoja četiri proizvoda: pekmez od šljiva, šljivin kolač, karaban i šljivovicu. Svi ovi proizvodi su nastali u kućama srpskih domaćina u selima oko Osečine. Svi oni su napravljeni po tradicionalnoj recepturi i simboli su zdrave hrane.

Ekskluzivni specijalitet sajma je karaban, koji se pravi od suvih šljiva, oraha i meda. Stariji Osečani će vam u šali reći da onima koji ga redovno koriste druženje sa ženama postaje slađe. Karaban je hranljiv i lekovit, tako da podstiče vaš imunitet.

U šljivu se polaže nada kao našem budućem brendiranom proizvodu. Zato na Sajmu šljiva posetioci mogu probati sve proizvode od šljiva, a izdvajamo tople suve šljive koje će direktno iz sušare biti poslužene svim gostima.

Šljiva je puna hranljivih materija. Riznice je zdravlja i kao takva može znatno unaprediti zdravlje. Uz zavidnu količinu vitamina C, šljive su dobar izvor vitamina B1, B2, B6, beta karotena, vitamina E, kalijuma i prehrambenih vlakana.

Suve šljive zadrže sve vredne vitamine i minerale tokom procesa sušenja, te predstavljaju vredan izvor energije u „malom pakovanju“.

Dakle, šljiva je izvor zdravlja, a od 30. do 01. septembra možete probate sve proizvode od šljive na Sajmu šljiva u Osečini.

Slične informacije:

JOŠ INFORMACIJA