Шљива приближила Блаце и Осечину

За време прошлонедељне манифестације Дани шљиве у Блацу, Ненад Стевановић, председник Општина Осечина и Иван Бургић, председник Општине Блаце, потписали Писмо о намерама o успостављању сарадње између ове две локалне заједнице. Овим документом предвиђено је да у складу са потенцијалима у области воћарства, општине Блаце и Осечина путем консултација и у складу са принципима једнакости и међусобне користи, промовишу пријатељску сарадњу и активно сарађују у области привреде и пољопривреде, као  и у осталим областима од заједничког интереса.

Потписници су изразили намеру да у догледно време успоставе партнерску сарадњу на организацији и промоцији својих традиционалних манифестација – Сајма шљива Осечина и Дана шљива у Блацу.

-Договорили смо се да се успоставе редовни контакти између релевантних институција и појединаца како би се омогућила размена информација и сарадња у питањима од обостраног интереса, а пре свега на узгајању, преради и продаји шљиве из Блаца и Осечине, као и заједнички наступи ка ЕУ фондовима и тржишту од заједничког интереса, а у циљу побољшања услова живота произвођача шљиве из ове две општине – саопштили су након потписивања Бургић и Стевановић.

Сличне информације:

ЈОШ ИНФОРМАЦИЈА