стручна предавања

Сајамска едукација за заинтересоване учесника манифестације

У едукативном дела осмог Сајма шљива у Осечини, који се одржава од 30. августа до 1. септембра, на бројним предавањима, трибинама и округлим столовима наћи се спектар тема из области шљиварства, пољопривреде, локалне управе и финансија, као и туризма.

Пољопривредна саветодавна и стручна служба „Ваљево“, преко врсних предавача, нуди приближавање најновијим научним и стручним сазнањима о најактуелнијим питањима из области шљиварства. Већ су познате теме и њихови обрађивачи, који долазе са наших најзначајнијих и најцењенијих института и факултета. Милан Лукић говориће на тему: „Домаће и новостворене сорте шљива”, Раде Милетић – „Савремена технологија гајења шљиве”, Зоран Кесеровић – „Савремена производња садница шљива“ , а Марко Ињац – „Заштита шљива”.

Регионална привредна комора Ваљево организује скуп на којем ће више речи бити на тему „Локалне управе и финансирање пољопривреде“. Поред тога, Сектор за туризам Министарства привреде и финасија Републике Србије припрема трибину о „Новим трендовима у туризму као начину ревитализације села”.

Сличне информације:

ЈОШ ИНФОРМАЦИЈА