Изложба „Шљива – симбол Подгорине” Reviewed by Momizat on . Предсајамски дан почео је отварањем изложбе „Шљива-симбол Подгорине”, чију су аутори руководилац Одељења музеја из Ваљева у Осечини Светозар Ж. Гачић, професор Предсајамски дан почео је отварањем изложбе „Шљива-симбол Подгорине”, чију су аутори руководилац Одељења музеја из Ваљева у Осечини Светозар Ж. Гачић, професор Rating: 0
Home » вести » Изложба „Шљива – симбол Подгорине”

Изложба „Шљива – симбол Подгорине”

Изложба „Шљива – симбол Подгорине”

Предсајамски дан почео је отварањем изложбе „Шљива-симбол Подгорине”, чију су аутори руководилац Одељења музеја из Ваљева у Осечини Светозар Ж. Гачић, професор историје и Марина Ћировић, кустос историчар Народног музеја Ваљево.

Поставка је приређена у просторијама Музејског одељења. Састоји се од најразноврснијих и бројних експоната, почев од предмета који су некада служили у шљиварству, преко докумената – записа и фотографија о гајању, брању и преради шљива. Ту су и подсећања на најзначајније привредне колективе из општине који су се бавили шљивом, као што су некадашња „Подгорка” или још увек актуена Земљорадничка задруга Пецка. Изложба је један кутак посветила првој осечанској манифестацији у част шљива – „Данима шљива у Подгорини”, који су одржани 1993. и 1994. године, а део Сајму шљива у Осечини, који траје од 2006. године.

Изложба је привукла велику пажњу бројних посетилаца.

© 2009 - 2019 САЈАМ ШЉИВА ОСЕЧИНА Израда сајтова

Scroll to top