Изложба портрета Подгораца

У Галерији Народне библиотеке Осечина, поводом Сајма шљива, у четвртак увече, уз музичку пратњу младог виолинисте Николе Јанковића, отворена је изложба уметничких слика на платну под називом „Портрети Подгораца” аутора Милована Панића, који је рођен у Комирићу а живи у Панчеву. На више од 20 дела насликани су стварни људи из свакодневног живота у Подгорини.
– Овим радом Панић се одужује свом крају. Као хроничар свог времена он је концептуално осмислиоову серију. Ликовни третман преузет је из искуства апстрактног експересионизма, којим се уметник базично изражава.Резултат овог концепта су слике чија документарност јесте важна, али увек узмиче пред снажним сликарским изразом који својом топлином и емоцијом доминира у радовима овог уметника – рекао мр Ђорђе Станојевић, академски сликар, на отварању.
Милован Панић (60) је члан Удружења ликовних уметника Србије од 1988. године. Статус слободног уметника има од 2013. године. До сада је имао 14 самосталних и бројне колективне изложбе у земљи и иностранству. Више пута је награђиван.

Сличне информације:

ЈОШ ИНФОРМАЦИЈА