СПЕЦИЈАЛНА ТУРА Reviewed by Momizat on . Љубитељи културног и религијског туризма треба да нам се придруже на овом занимљивом и специфичном путовању. Вожња у старом аутобусу из далеке 1939. године је а Љубитељи културног и религијског туризма треба да нам се придруже на овом занимљивом и специфичном путовању. Вожња у старом аутобусу из далеке 1939. године је а Rating: 0
Home » туристичка понуда » СПЕЦИЈАЛНА ТУРА

СПЕЦИЈАЛНА ТУРА

СПЕЦИЈАЛНА ТУРА

Љубитељи културног и религијског туризма треба да нам се придруже на овом занимљивом и специфичном путовању. Вожња у старом аутобусу из далеке 1939. године је атракција за себе, а посета црквама и манастиру упозаје Вас са културом и историјом овог подневља.

Спомен костурница и цркве у Осечини

Посета једином манастиру у подгорском архијерејском намесништву у селу Плужац, посвећен св. Цару Константину и царици Јелени,а добродошлица и беседа игумана манастира оца Данила, изразитог духовника и човека богатог животног искуства. Урезаће Вам се у памћење. Наставак путовања води нас до села Скадар и цркве брвнаре коју пoдигоше досељеници из Скадра на Бојани у данашњој Албанији, далеке 1720. Црква представља најстарију сачувану грађевину у Осечини, и данас се користи за богослужење. Недалеко у маленој вароши Пецка у самом њеном центру је црква костурница саграђена 1934. У њеној крипти су сахрањени посмртни остаци војника дунавске дивизије погинулим у ратним операцијама током 1 светског рата на положајима око Пецке, и њима у част у порти је подигнут споменик.

© 2009 - 2019 САЈАМ ШЉИВА ОСЕЧИНА Израда сајтова

Scroll to top