ХЕРОЈ ПОДГОРИНЕ – туристичка тура Reviewed by Momizat on . У Горњем Црниљеву, родном селу пилота-пуковника Миленка Павловића на брежуљку изнад фудбалског игралишта и поред цркве подугнут се спомен комплекс у спомен на о У Горњем Црниљеву, родном селу пилота-пуковника Миленка Павловића на брежуљку изнад фудбалског игралишта и поред цркве подугнут се спомен комплекс у спомен на о Rating: 0
Home » туристичка понуда » ХЕРОЈ ПОДГОРИНЕ – туристичка тура

ХЕРОЈ ПОДГОРИНЕ – туристичка тура

ХЕРОЈ ПОДГОРИНЕ – туристичка тура

У Горњем Црниљеву, родном селу пилота-пуковника Миленка Павловића на брежуљку изнад фудбалског игралишта и поред цркве подугнут се спомен комплекс у спомен на овог изванредног и храброг човека. 4. Маја 1999. године за време агредије НАТО-а на нашу земљу овај храбри Подгорац супроставио се далеко надмоћнијој, бројнијој и технички опремљенијој ескадрили. У тој неравноправној борби бранећи свој крај погинуо је на небу изнад Ваљева. Сваке године на годишњицу погибије на овом месту организује се меморијал и мини аеро митинг. У наставку обиласка водимо вас до јединог манастира у подгорском архијерејском намесништву посвећеног св. Цару Константину и царици Јелени. Дочекаће Вас игуман манастира отац Данило, изразит духовник и човек богатог животног искуства.

Спомен комплекс у Горњем Црниљеву

Тура обухвата обилазак Спомен комплекс у Горњем Црниљеву, посвећен пуковники – пилоту Миленку Павловићу и манастир у Плужцу. Трајање туре је 90 минута. Превоз туристичким мини бусом у пратњи водича.

Поласци са платоа испред Народне библиотеке

ПЕТАК 11.00 16.30

СУБОТА 13.30 15.00

НЕДЕЉА 10.00

Херој Подгорина - туристичка тура

© 2009 - 2019 САЈАМ ШЉИВА ОСЕЧИНА Израда сајтова

Scroll to top