DEČJI KARNEVAL NA SAJMU ŠLJIVA U OSEČINI

U okviru 19. Sajma šljiva u Osečini, važan događaj za sve stanovnike Osečine je Dečji karneval koji je održan prvog dana Sajma. Program karnevala činile su raznovrsne maske, klovn voditelj i animator programa, muzičko-scenski nastup dece iz okruga.

Pred brojnom publikom, roditeljima, gostima i žirijem, prošetali su najmlađi učesnici, deca iz jaslica, leptirići, pčelice, bubamare, kolačići, dame, jagodice, meduze i drugi.

Foto: PU „Lane“

Sa uzrastom dece dolazile su maske iz crtanih filmova i različitih deci zanimljivih zanimanja, poput sveštenika, policajca, doktorke. Jedna vaspitna grupa se opredelila za svet bajki, gde su poneli uloge Crvenkape, vuka, Petra Pana, princeza i drugo.

Žiri u sastavu, direktorke Predškolskih ustanova iz Lajkovca, Ljubovije, Malog Zvornika, Bogatića i Koceljeve, imale su težak zadatak da izaberu 5 najboljih maski. Doneta je odluka da je najoriginalnija maska dinosaurus Velociraptor- Tadija Marković, zatim najšarmantnija maska – Deda Mile, Viktor Gavrilović. Treće mesto – Sofija Đorđević, maska Kruela, drugo mesto Jasna Mirčetić, maska kolačić.

Foto: PU „Lane“

Prvo mesto pripalo je bratu i sestri Andreju i Lenki Vasiljević, maska Ivica i Marica. Muzičko-scenskim nastupom publiku su nagradili mališani iz Predškolskih ustanova iz Lajkovca, Ljubovije, Koceljeve i Udruženja „Anđeli čuvari“ iz Valjeva.

Predškolska ustanova „Lane“ bila je organizator programa za decu. Po rečima direktorke Dušice Grujičić, ovogodišnji maskenbal je do sada najbrojniji i najoriginalniji.

– Učestvovalo je 143 dece što čini više od polovine od ukupnog broja upisane dece. Ovakav odziv, raspoloženje i posećenost maskenbala, za nas je siguran pokazatelj da i narednih godina nastavimo u istom smeru. Dečji osmeh za nas je najvažniji moto i znak da radimo prave stvari – izjavila je direktorka.

Izvor: PU „Lane“

Сличне информације: