• Прерадом до додатне вредности – Задатак Министарства пољопривреде је да имамо што више засада и што више заштитних система, како не би смо трпели штету од разних временских непогода. Ако у Србији постоји простор да  се може постићи додатна вредност онда је то овај део земље, воћарство, а пре свега шљиварство. Министарство ће врло брзо […]

    Опширније
  • Комисија за оцену квалитета јаких алкохолних пића радила је 07. и 08. августа  на Сајму шљива у Осечини, у следећем саставу:                              Председник Проф. др Нинослав Никићевић (Пољопривредни факултет, Земун) Чланови Др Иван Урошевић  (Пољопривредни факултет, Београд) Др Бранко Поповић (Институт за воћарство, Чачак) Дипл. инж Љубиша Станковић (Пољопривредни факултет, Земун) Секретар Дипл. инж Биљана […]

    Опширније
  • Ред. Бр.         ПРОИЗВОЂАЧ   НАЗИВ РОБЕ Година Јачина Поени Медаља 1 “ СТАРИ ВИТЕЗ“ Нови Београд Шљивива препечени. Стари Витез 2001 43% 18,91 ВЗМ     2 Вилотић Ненад Гуњаци, препеченица 2014   45%   16,3 СМ   шљивовица 2010 19% 16,45 СМ 3 Пантелић Душан Горње Црниљево   Шљива препеченица   2009   […]

    Опширније
  •  Четвртак,  25. август Отварање изложбе „ПОДГОРИНА ОД УСТАНКА ДО НЕЗАВИСНОСТИ СРБИЈЕ“ (18.00 – Одељење музеја) Отварање изложбе “НОВА ФРЕСКА И ИКОНА У СРБИЈИ” – Академија Српске православне цркве за уметност и консервацију (19.00 – Галерија Народне библиотеке Осечина) Предсајамско вече: Потпаљивање сушаре, здравица, коло, прангије (20.30 – Спортски центар Осечина) Концерт: ЈОВО МАЉОКОВИЋ – БАЛКАН […]

    Опширније
  • Рок за пријављивање је 03. август 2016. године. Попуњен пријавни лист се шаље поштом на адресу ТО „ПОДГОРИНА“  или факсом на број 014/452-311. Узорци се достављају најкасније до 05. августа 2016. године. Комисија за оцењивање квалитета радиће према „Основном правилнику оцењивања квалитета и услуга“ и „Правилнику о оцењивању квалитета јаких алкохолних пића“ Сајма шљива у […]

    Опширније