ИЗВЕШТАЈ КОМИСИЈЕ ЗА ОЦЕЊИВАЊЕ КВАЛИТЕТА ЈАКИХ АЛКОХОЛНИХ ПИЋА

 

 Комисија за оцену квалитета јаких алкохолних пића радила је 26. и 27. августа 2015.године на Сајму шљива у Осечини, у следећем саставу:

Председник

Проф. др Нинослав Никићевић (Пољопривредни факултет, Земун)

Чланови

Проф. др Веле Тешевић (Хемијски факултет, Београд)

Др Иван Урошевић (Пољопривредни факултет, Београд)

Дипл. инг Љубиша Станковић (Пољопривредни факултет, Земун)

Секретар

Дипл. инг Биљана Мићић (Општинска управа Осечина)

На основу прегледаних и оцењених 146 узорка јаких алкохолних пића, пријављених од 72 учесника, Комисија је доделила 42 велике златне медаље, 41 златну, 49 сребрних и 11 бронзаних медаља.

На основу правилника Сајма шљива у Осечини, о оцењивању квалитета јаких алкохолних пића, Комисија предлаже доделу следећих признања:

 ГРУПА СПЕЦИЈАЛНИХ РАКИЈА

 III МЕСТО И   ЗЛАТНА МЕДАЉА

 ББ Клековача из Бајине Баште, за клековачу, 43% из 2013.год.

 II МЕСТО И ЗЛАТНА МЕДАЉА

 БМБ Делта из Градишке, за безбојну траварицу, 42% из 2013.год.

 I МЕСТО И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА

 БМБ Делта из Градишке за траварицу из бурета, 42% из 2009.год.

ГРУПА ОСТАЛИХ ВОЋНИХ РАКИЈА

 III МЕСТО И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА

 Браћа Томашевић из Пријепоља за ракију од јабуке, 43% из 2008.год.

 II МЕСТО И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА

 БМБ Делта из Градишке за дуњевачу, 42% из 2010.год.

 I МЕСТО И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА    

–   Браћа Томашевић из Пријепоља за ракију од малине, 40% из 2013.год.

 НАЈБОЉА ПОДГОРСКА ШЉИВОВИЦА

III МЕСТО   И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА

 Милорад Марковић из Братачића,

II МЕСТО    И ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА

 Милорад Секулић из Гуњака,          

I МЕСТО, ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА И ПЕХАР

 Лука Перић из Завлаке.

ГРУПА ШЉИВОВИЦА

III МЕСТО, ПЕХАР И ВЕЛИКУ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ЗА ШЉИВОВИЦУ

 БМБ Делта из Градишке, Република Српска.

 II МЕСТО, ПЕХАР И ВЕЛИКУ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ЗА ШЉИВОВИЦУ

 Слободан Тасић из Аранђеловца.

 ПОБЕДНИК ГРУПЕ ШЉИВОВИЦА, ПЕХАР И ВЕЛИКУ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ

 БМБ Делта из Градишке, Република Српска.


Сличне информације:

ЈОШ ИНФОРМАЦИЈА